Hotel “Intim”-reabilitare

   Proiectul de fata este reprezentat de reabilitarea hotelului “Intim ” din Constanta.  Hotel  “Regina”, “proprietatea lui Theiler” , numit in perioada comunista, “Intim”, situat in Constanta, in zona Peninsulara, a fost construit in anul 1906, de catre arhitectul Daniel Renard, pe locul unui alt spatiu turistic, celebru la vremea sa, Hotel “d’ Angleterre”. Constructia prezinta un subsol, parter, doua etaje si mansarda. Fiind o constructie eclectica, are elemente Art Nouveau grefate pe o structură neoclasică, vizibilă în special la fațada principală. Proiectul presupune transformarea cladirii-monument istoric intr-un hol de tip “boutique”, astfel conceptul amenajarii se bazeaza pe contrastul dintre vechi si nou, dintre traditie si prezent.

   Fiind o construcție eclectică, am decis crearea unei ierarhii pe verticală, atribuindu-i fiecărui nivel un anumit stil. La parter și etajul întâi , amenajarea conține elemente de tip Art Nouveau. La etajul doi, s-a optat pentru stilul Art Deco, caracterizat prin linii simple și drepte. Ultimul nivel este amenajat în stil Contemporan. Am decis amenajarea subsolului, care este o continuare a restaurantului de la parter și are o zonă destinată vinotecii. Pentru cromatica interioară, ne-au inspirat culorile pastelate, albastru și nisipiu, ce exprimă atmosfera boemă, diafană, vaporoasă specifică mării.  Astfel, proiectul de fata introduce un ambient echilibrat, cald, cu un aer familiar, primitor, relaxant.

   Reabilitarea acestei cladiri istorice reprezinta pastrarea identitatii culturale a orasului, o noua sansa de functionare, acest monument istoric fiind unul dintre simbolurile Constantei.